söndag 21 december 2008

Kvinnokamp i Vantör

Nu då jag ändå är inloggad. Måste berätta om demonstrationen på stadsdelsnämnden i torsdags. Kvinnor från nedläggningshotade Kvinnoverksamheten hade banderoll och skanderade mot nedläggning när allmänhetens frågestund startade. Ställde skarpa frågor. Mäktigt! Tufft! Feministiskt!

Borgarna törs inte lägga ned Kvinnoverksamheten nu, inte efter alla protester från kvinnor som fått hjälp till ett nytt liv utan missbruk, genom socialarbetare som jobbar på Kvinnoverksamheten i Vantör. Men borgarna kunde inte besluta att verksamheten skulle vara kvar i kommunal regi, nej man ska undersöka om en organisation kan ta över.

Med vad är det? För utan pengar kan inte ideella sektorn heller driva verksamhet. Pressad av oppositionen kunde inte stadsdelsnämndens ordförande svara på frågan om det fanns pengar att betala en frivilligorganisation med. Eller vad som skulle hända om ingen organisation ville driva verksamheten.

Måtte det inte gå som för ungdomsmottagningarna i Rågved och Dalen, som inte skulle läggas ned enligt storstilat pressmeddelande från kd och m, men som nu läggs ned ... Kvinnorna kan därför inte lita på att verksamheten blir kvar, utan måste fortsätta sitt viktiga opinionsarbete. Vi ska självfallet stödja dem. Det är en jämställdhetsfråga, om någon!

Inga kommentarer: