fredag 7 maj 2010

Dalenbor tycker till

Ikväll hade stadsdelsnämnden områdesmöte i Dalen, många boende kom med frågor om allt från upprustning av gator och torg till hur man får ytterligare en mataffär till området och om obelysta fotbollsplaner som inte spolas till isbanor på vintern. Tydligt är att det behövs forum för områdesfrågor, det lokala perspektivet har gått förlorat i takt med att stadsdelsnämnderna har blivit större.

Om svarta hus tyckte boende inte, det som kallats "det nutida formspråket" i stadsbyggnadssammanhang, och inte heller om poliser som kör bil i centrum istället för att patrullera. Många frågor berörde andra än stadsdelsnämnden, polisen och vårdcentralen var dock med liksom stadsbyggnadskontoret. Däremot inte trafikkontoret eller idrottsförvaltningen. Ett bra förslag från en boende var att stadsdelsförvaltningen skulle ordna möte med alla ansvariga när många är inblandade. Allt är inte heller kommunens ansvar, vilket alla inte är medvetna om.

Stadsdelsnämnderna måste återuppta tidigare breda medborgaruppdrag, fånga upp synpunkter och förslag som rör stadens verksamhet i stort och skicka vidare till rätt instans. För att det ska fungera måste vi ha mindre stadsdelsnämnder, i avvaktan återkommande områdesmöten, och inte bara valår, som en av kvällens besökare sa ...

Inga kommentarer: