onsdag 5 augusti 2009

Back to basics

Nästa år är det val och det valet måste vänstern vinna om inte marknaden ska ta över och ta ut vinst på den välfärd som vi och våra föräldrar har byggt upp genom åren.

Vi måste se till att valet handlar om vanligt folks levnadsvillkor och om de värderingar som styr hur vi vill bygga vårt samhälle och bevara vår jord.

Genom affären med landshövdingen på Gotland har vi fått inblick i att statens tjänstemän inte anser att lagen ska gälla lika för alla. Allas likhet inför lagen är en fråga som måste med i valrörelsen. Vanligt folk blir förbannade när de ser hur överheten får privilegier.

Genom försämringarna i välfärdssystemen har många människor drabbats av stor oro inför framtiden, en svår ekonomisk situation, ilska över att välfärden inte finns när man som bäst behöver den. En solidarisk välfärd måste med i valrörelsen.

Genom arbetslösheten har otryggheten kommit in i människors liv. Alliansens arbetslinje innehåller bara piska. De värderingar som styr är att arbetslösa inte anstränger sig av sig själv. Istället för coacher ska vi gå till val på att investera för framtiden i hållbar teknik, sociala investeringar och upprustningar av skolor, parker och bostäder.

Inga kommentarer: