söndag 5 augusti 2018

Så ser vänsterpolitik ut i Rågsved!



Som jag skrev på Vänsterpartiet Vantörs hemsida i juni byggs de första Stockholmshusen med 70 hyresrätter av allmännyttiga Familjebostäder i Rågsved, och det i samma kvarter där jag själv bor.  

Det är roligt när kommunal vänsterpolitik blir så synlig i våra bostadskvarter. Då det blir lätt att säga: "Det här får vi när vänstern är med och styr". 

Tyvärr har Rågsved också exempel på alliansens byggpolitik. Det byggdes så billigt att säkerheten sattes på spel. Jag menar förstås hyreshusen längs Bjursätragatan som Lelångshus fuskbyggde och där hyresgästerna drabbades hårt av brister i brandsäkerheten. Vänsterpartiet tog redan under byggnationen upp frågan i stadsbyggnadsnämnden och ägaren polisanmäldes efter den stora branden. 



Nu i augusti ser vi att Stockholmshusen börjar ta verklig form. Inflyttning planeras nästa år. Det blir pressade hyror i de nya lägenheterna. Upp till 30% lägre hyror kan det bli i kommande års nyproduktion, med vänsterpartiets nya förslag i riksdagen om "Vänsterhyror", läs mer här och här.  

Så ett tips för dig som vill ha bra bostäder till rimliga hyror är att rösta på Vänsterpartiet i riksdagen och i kommunen (även landstinget förstås om du vill ha en sjukvård där behoven styr och få ett slut på den dyra och osunda privatiseringspolitiken).

Inga kommentarer: