tisdag 7 januari 2020

Ingen ombildning hos Familjebostäder i Rågsved!

Idag fick vi beskedet från Familjebostäders hyresjurist att inga intresseanmälningar för ombildning i Rågsved har inkommit till bolaget per den sista december 2019. På följdfråga från mig, för att vara på den absolut säkra sidan, om detta då betyder att det inte blir några ombildningar i Rågsved inom Familjebostäders bestånd kom svaret: "Enligt de direktiv vi fått så är det så." 

Därmed står det också klart att de som drivit på ombildning i vårt kvarter på Stövargatan med löften om att ombildning är "nästan som att vinna på lotto" och möjligheter att "göra ert livs största vinstaffär" har misslyckats. Deras tro, nedskriven i brev som delats ut i alla brevlådor, att "minst hälften" av hyresgästerna är intresserade att köpa eller vill veta priset var felaktig. Så befriande att överdrifterna, halvsanningarna och lögnerna inte lönade sig. 

Men även om jag är glad idag så är glädjen inte odelad. Sju intresseanmälningar för ombildning av cirka 450 hyresrätter i Rågsved har tyvärr lämnats in från bostadsrättsföreningar i fastigheter hos Svenska Bostäder och Stockholmshem. Många hyresgäster måste därför fortsätta att leva i ovisshet tills det är klart med värdering, eventuellt erbjudande om köp och köpstämma där det beslutas. 

Därmed fortsätter arbetet i Rågsved mot ombildning och lokala hyresgästföreningen. Vi ska kämpa för varje allmännyttig hyresrätt, för de behöver vara kvar allihopa. Redan nästa vecka har vi möte för att lägga upp strategierna. Det är inte alls givet att det blir ombildning i Rågsved, då de 2/3 av hyresgästerna som måste rösta ja på köpstämman är långt ifrån de 50% som räckte till för intresseanmälan. Så vi kämpar vidare, tillsammans!

Inga kommentarer: