lördag 26 april 2008

Rapport från en öppen frågestund

Smått och gott på öppna frågestunden
På senaste stadsdelsnämnden i Högdalen kom mycket folk till öppna frågestunden! Partivännen Karl-Erik talade för sitt medborgarförslag om seniorbostäder i Högdalen. Rågsvedsbon Barbro klagade över för höga farter på Snösätravägen. En glad Enskedekvinna talade för en upprustning av Vårflodsparken. En nöjd pensionär tackade för en utredning om samlingslokaler som bekräftade att det bara var i den av borgarna nedlagda restaurangen på Enskede Nya servicehus som pensionärsgruppen rymdes med sina möten.

Utförsäljning av allmännyttan
Argast var hyresgäster i Tuppen-huset som sålts till Boultbee och som frågade borgarna vad de hade för demokratisyn när de sålde huset utan att fråga hyresgästerna och frågade oppositionen om de skulle köpa tillbaka huset om vi kom till makten. Svaret från nämndordföranden (kd) blev inte särskilt klargörande, prat om att det var bra med flera olika fastighetsägare och mer jag minns knappt vad han sa. Själv sa jag att jag förstod att de känner sig kränkta och att det diskuterats i vänsterpartiet att köpa tillbaka hus men att inget är bestämt.

Värdighetsgaranti för hyresgäster
Jag kom att tänka på kd:s vurm för värdighetsgarantier för våra äldre och personer med funktionsnedsättningar. Tänk om de kunde utfärda en värdighetsgaranti för hyresgäster i allmännnyttan också! Slippa tvingas köpa sin lägenhet för att slippa bli såld till privata fastighetsägare eller slippa bli hyresvärd för sina egna grannar eller slippa bli hyresgäst hos sina egna grannar bara för att någon inte har råd eller inte vill köpa sin lägenhet. Bara bli respekterad för att man vill bo kvar i allmännyttan.

Inga kommentarer: