måndag 17 november 2008

Allt mindre lokalt

På torsdag är det dags igen. Nämndsammanträde i Enskede-Årsta-Vantör. Månadens lokaldemokratiska händelse i vår stadsdel, kan man säga. Fast det har ju blivit mindre lokaldemokratiskt efter alla sammanslagningar som varit.

En gång i tiden var vi tre nämnder, med tre möten i månaden, på tre olika platser i området - eller fler, eftersom vi roterade sammanträdesplats i de då ganska små stadsdelarna, när man jämför med dagens 85 000 invånare!

Förr kunde nämnden sammanträda i Östberga, Årsta, Gamla Enskede, Högdalen, Rågsved, Bandhagen, Örby, Hagsätra ... Ja ni hör ju att stadsdelsnämnden rörde sig runt på ett annat sätt än idag. Och folk som bodde nära kunde slinka in. Inget SL-kort eller bil behövdes för att träffa politiker.

Nu är de öppna sammanträdena bara i förvaltningshuset vid Globen, gamla "Scan-huset", för de som vet, precis vid ingången till Slakthusområdet. De som söker sig till den öppna frågestunden är våra mest engagerade invånare. Inget ont om det, men den demokratiska segregationen har definitivt ökat.

För er som orkat läsa ända hit, kan jag berätta att stadsbyggnadsnämnden kommer på torsdag kl 18.00 till Palmfeltsvägen 19 C för att informera om planprojekt och svara på frågor.

Tippar och hoppas att det kommer många, byggfrågor engagerar. Förra gången var vi i Högdalen (förra året) och då kom folk från många olika delar av vår stora stadsdel, det var kul!

Inga kommentarer: