måndag 1 juni 2009

Seger

Läste helgens tidningar på jobbet till morgonkaffet och såg att Joakim Larsson sagt att det blir extrapengar till sommarjobb i Enskede-Årsta-Vantör och Skärholmen! Hoppas bara att förvaltningarna hinner ta fram jobben med så sent besked. Äntligen vill jag säga, det stora behovet av sommarjobb har vi i oppositionen i stadsdelsnämnden flaggat för redan i februari då vi i oppositionen la följande skrivelse om feriejobb:

"2009-02-12

Skrivelse om ökat antal feriearbeten för ungdomar
I verksamhetsberättelsen för år 2008 kunde vi läsa att väldigt många ungdomar i vårt stadsdelsområde inte fick sökt feriearbete i någon av stadsdelsförvaltningens verksamheter. Vi anser att det är angeläget att betydligt fler ungdomar i fortsättningen kan få feriearbete, via stadsdelsförvaltningen eller via andra aktörer.

Vi vill att förvaltningen utvecklar verksamheten med feriearbete genom att inleda ett samarbete med andra aktörer så som Arbetsförmedlingen, Jobbtorget och lokala näringslivet.Arbetsförmedlingen/Jobbtorget skulle i ett sådant samarbete ansvara för kontakter med arbetsgivare som kan tänka sig ta emot feriearbetare och att hitta lediga feriearbetsplatser.Målet med samverkan ska vara att på ett tidigt stadium ge ungdomar mer insyn i arbetslivet och kontakt med lokala arbetsplatser.

Vi önskar också att stadsdelsnämnden kan utöka antalet egna feriearbeten, exempelvis genom att staden centralt skjuter till pengar ur centrala medelsreserven så som har skett tidigare år.

Magnus Dannqvist (s) Rosa Lundmark (v) Jonas Eklund (mp)"

Inga kommentarer: