torsdag 4 juni 2009

Svart på vitt om Lelångshus försyndelser

Läser stadsbyggnadsnämndens svar på vänsterpartiets skrivelse om Lelångshus byggnationer i Rågsved. Där finns en redogörelse för allvarliga felaktigheter som Lelångshus har gjort sig skyldig till.

EXEMPEL
* De har gjort avvikelser från beviljat lov om träd som inte får fällas, murar och markförändringar och fasadändringar.
* Det har i stor omfattning varit svårt för staden att få in begärda handlingar och få svar på frågor.
* Bevis om byggfelsförsäkring reodvisades efter påstötningar en månad efter beslut om kontrollplan.
* Hyresgäster har fått flytta in i studenthusen innan slutredovisning och slutbevis har utfärdats, vilket stadsbyggnadskontoret inte fick veta förrän ett halvår senare.
* Stadsbyggnadskontoret har medgivit att hyresgästerna får bo kvar i husen under förutsättning att slutredovisning sker före semestrarna. Kontoret väntar nu på dessa handlingar.

När det gäller att vi Rågsvedsbor har reagerat på de fula husen svarar stadsbyggnadskontoret att byggnaderna visserligen ser ofärdiga ut men att det framgår tydligt att byggverksamhet pågår. Men hur ska vi veta det när vi ser att folk har bott i husen i flera månader och varför har inte husfasaderna gjorts färdiga innan? Även om det finns en skylt med namnet på byggherren så hur ska vi veta vad det är som återstår att göras, när vi under lång tid inte har sett några tecken på aktivitet, trots skylten!

Min slutsats är att Stockholms stad inte bör ge Lelångshus AB några fler markanvisningar, såsom andra kommmuner har gjort. Det räcker inte med att övervaka byggherren bättre som stadsbyggnadskontoret föreslår, Lelångshus AB har förverkat vårt förtroende!

Inga kommentarer: