måndag 2 november 2009

Dalenungdomar säger sin mening

Hemma efter en kväll på Dalens fritidsgård, där ungdomarna (läs pojkarna, för det var bara en flicka som var med och tyckte) gav förslag på vad som behöver förbättras i Söderort som ett led i medborgardialogen om Söderortsvisionen.

Några axplock: böcker i skolorna, bättre städning av skoltoaletterna (nu håller sig eleverna hela dagen - hälsofarligt!), läxhjälp i skolan, arbete mot mobbning, mindre stränga lärare (olika uppfattningar hördes), konstgräs på fotbollsplanen, billiga och bra hyresrätter, jobb för unga och så ville ungdomarna ha Dalendagen tillbaka! Det var den dagen då det hände roliga saker i Dalen berättade en ung kille, då fanns karuseller för barnen, man träffade andra människor än de som man umgicks med varje dag, mycket folk var i farten ...

Jag känner igen mig i min egen upplevelse av Rågsvedsdagen, som föreningslivet ordnar och som vi firar i Rågsved i maj varje år. Det är viktigt för självkänslan att få vara stolt över sitt bostadsområde. Jag vet inte varför Dalendagen inte firas längre, kan det ha att göra med försämrad grannsämja på grund av utförsäljning av allmännyttan, där nej till försäljning inte verkar accepteras utan tidsfristen förlängs hela tiden av den borgerliga majoriteten?

Inga kommentarer: