torsdag 18 oktober 2012

Godnattsaga om Kulturkrabaten

Det fanns en gång en duktig förskoleenhet i Årsta 1. Förskolorna där drevs av Staden. Sedan kom en blå majoritet till makten. Då bestämdes att avknoppning skulle bli tillåtet, som varit förbjudet då rödgröna styrde. Avknoppning var ett finare ord för att Staden skänkte bort förskolorna (som alla som bodde i Staden ägde) nästan gratis till chefen, som bara behövde betala växelpengar för begagnade möbler och leksaker.

Fast de rödgröna gastade allt vad de kunde om att det kunde sluta illa lyssnade inte de blåa. Det kristliga läxade upp det rödaste partiet i lokalblaskan när de dristade sig att avslöja för folket att avknoppning var lika med privatisering. Så fort det blev grönt ljus för avknoppning, som bytte namn till personalövertagande när avknoppningsordet blivit fult, blev förskolechefen dagisdirektör. Förskolorna fick ett finare namn, Kulturkrabaten AB.

Men då började eländet i förskolorna som varit så bra så bra. Nya gulliga namnet, var det bara lur? Plötsligt måste föräldrarna både måla i förskolan, skicka frukt med barnen och betala nya avgifter, för nu hade förskolan plötsligt dåligt med pengar. Föräldrarna ville att barnen skulle ha det bra men började undra, och ville men fick inte träffa chefen. Hade nog fullt upp med att köpa gård för 2 miljoner. Det blev tungt för personalen och många fröknar slutade.

Till slut förlorade Stora Staden tålamodet och började säga åt förskolan på skarpen att direktören inte fick göra hur som helst. Men ta ut 8,9 mnkr i vinst fick förskoledirektören iallafall göra. Att staden blev lite arg hjälpte inte. Föräldrarna fortsatte att klaga. Det gillade inte chefen. Föräldrarna började då bli riktigt ledsna, och undrade: Får det vara på det här viset? Så nu ska Staden som sålde förskolorna så billigt försöka igen, och ta reda på varför det blivit så fel och dåligt när det skulle bli så bra och fint.

Läs mer här om du inte tror mig ..

 

Inga kommentarer: