söndag 22 januari 2017

Rågsved allé - nu dags för verkstad!

Äntligen är vi framme vid Rågsved. 

Ja, vi som bor och arbetar i Rågsved är ju redan här, och stretar på som alltid i verksamheter, med grannar, i föreningsliv och politiska partier för vår stadsdels bästa. 

Det nya är stadens ljus på Rågsved och Hagsätra, läs t.ex. här, som med vår rödgrönrosa majoritet, till skillnad från alliansen, ser Rågsveds styrkor - naturen, kulturen, kommunikationerna, människorna - och vill lyssna på riktigt på oss som bor i området.

Vänsterpartiet Vantör tog 2014 i samarbete med en arkitekt fram visionen om Rågsveds allé, grundad på boendes upplevelser och erfarenheter, och som därför blev väldigt omtyckt. Jag glömmer aldrig mötet med mina grannar på möte med lokala hyresgästföreningen där alla entusiastiskt pratade om Rågsveds allé. Läs mer om förslaget och kommentarer t.ex. här och här och här och här och här och r och här.Rågsveds allé handlar om kopplingar. En lummig promenad- och cykelvänlig väg kantad av hyreslägenheter och verksamheter kopplar ihop Rågsved och Högdalen. En pendeltågsstation och ytterligare en t-baneuppgång kopplar ihop pendeltåg med tunnelbana. Men det handlar kanske främst om vilket samhälle vi vill ha. Vilka som ska kunna bo, och bo bra. Vilka miljöer vi ska värna.

Att visionen togs emot så positivt beror också på att den är ett tydligt alternativ till alliansens planer att bygga sönder unika Rågsveds friområde med miljonvillor. Detta väckte en mångårig ilska och motståndsarbete där Kräpplagruppens insatser var avgörande. För vår rödgrönrosa majoritet i staden tog i första budgeten år 2015 in att friområdet ska bli naturreservat.

Nu när staden vill bygga 3 000 nya bostäder i Rågsved och Hagsätra så har vi som bor här alla möjligheter att lyfta in visionen om Rågsveds allé i diskussionerna. Där ingår också gränserna för naturreservatet, där vi väntar på förslag, att diskutera och lägga synpunkter på.
Du som gillar Rågsveds alle, lämna dina synpunkter här, senast den 29 februari. Och så ser jag fram emot diskussionerna om vårt område och framtiden!

Inga kommentarer: