lördag 22 september 2007

Leve stadsdelsnämnderna

I onsdags hade vi ett riktigt "lokaldemokratiskt" möte i Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd. Öppna frågestunden var full av allmänhet som kom ända från Östberga, Årsta och Enskede till Högdalen och ifrågasatte det borgerliga styret. De kom till stadsdelsnämnden för de visste att där kunde de tala direkt till de som har makten.

Ledsnast var en kvinna från Östberga där stan inte ens brydde sig om att plantera blommor på torget och dessutom hade borgarna inte tagit Östbergabornas oro för brottligheten på allvar. Trist nog var deras kritik var helt rätt, eftersom ett dagis brunnit ner under natten.

Argast var två pappor från Årsta som underkände informationen till föräldrarna om avknoppning av halva Årstas förskolor. De var inte emot privata förskolor men ansåg att det var fel att ta bort nästan alla kommunala alternativ. Nu var förtroendet för den blivande vd:n i botten. Trist men betecknande var svaret från nämndens ordförande om att de kunde flytta sina barn om de inte var nöjda - som om barn kan behandlas på samma sätt som varor!

2 kommentarer:

tom_around sa...

" ...att de kunde flytta sina barn om de inte var nöjda ". Jag säger som ungdomarna brukar säga: Moget.

Rosa sa...

kallt och hårt skulle jag vilka replikera