söndag 25 januari 2009

Politikerns söndagkväll

Söndag kväll har jag skrivit reservationer och uttalanden till stadsdelsnämndens möte. Det handlar om privatiseringar, centraliseringar och brister i äldreomsorg. På torsdag har vi beslutsnämnd enligt nya modellen, med två öppna möten istället för ett. Det första har en frågestund för allmänheten och det andra är ett beslutande möte, där allmänheten får lyssna men inte prata. Tanken är att allmänheten ska kunna tycka till om ärenden innan partierna har bestämt sig, vilket är en bra tanke.

I torsdags hade vi det första mötet och då riktades allmänhetens frågor nästan uteslutande till polisen som informerade. En fråga gällde ungdomssituationen i Dalen, där en pappa som förlorat sin son har engagerat sig i ungdomarnas situation. De har bildat en förening, Open Heart, försöker ordna lokal i Dalen, café, loppis. Förebygga problem genom gemenskap, det är en hållbar tanke. Politikerna bjöds in till deras årsmöte - jag hoppas jag kan gå, det är ett bra initiativ.

En enda fråga från allmänheten gällde ett ärende på dagordningen till det beslutande mötet. Får se om synpunkterna kommer att påverka hur partierna ställer sig ...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter jätte bra.. jag är med i föreningen Open Heart DLN.
Grundtanken med det här är att öka en förståelse mellan vuxna och ungdomar.
vi har jätte mycket att säga, och om ni är intresserade så kan ni jätte gärna komma till årsmötet för att höra mer.
Glöm inte- barnen är vår framtid
MVH: Open Heart DLN

Rosa sa...

Ser fram emot inbjudan till ert årmöte, hoppas att jag kan gå. Vilket datum är det planerat?

Anonym sa...

Just nu är det inte planerat exakt när det är men vi skickar inbjudan 3-4 veckor innan så det inte uppstår komplikationer.