torsdag 11 mars 2010

Varmt och kallt

Tänker på kvällens områdesmöte i Rågsved med blandade känslor.

Varmt känner jag för alla engagerade Rågsvedsbor, fantastiska Musketörerna, Rågsveds samhällsförening som träget jobbar lokal utveckling, kolonisterna, kyrkan, volontärerna, NAV, somaliska kvinnoföreningen, Rågsvedsskolan och Snösätraskolan, alla fantastiska förskolor, Salongerna, hälsoträdgårdarna, Rågsveds Folkets Hus, hyresgästföreningen och så vidare.

Kallt känner jag för uppgifter om att Bråtegränd ska utredas för småhusbebyggelse, att vi Rågsvedsbor inte kan ha för höga förväntningar på vad som kan göras i den nya Söderortsvisionen, att de privata bolagen som köpt upp allmännytta (vilket motiverades med att de skulle bidra till utvecklingen av området) inte finns med i boendedialogen i maj.

Varmt känner jag för uppslutning kring behovet av att värna mötesplatser, återuppta stadsdelskonferenser, önskan om en innebandyhall, skatepark på Högdalstopparna, lokala nätverk med volontärer, traditionen med Gemensam Jul, Rågsvedsdagen, Valborg på Persson Betong och min egen dröm om kulturfestivaler på Älvsjöbadet.

Kontentan efter ett antal olika "satsningar" i Rågsved är att staden måste ta sitt sociala ansvar och långsiktigt skjuta till kapital för utökad kommunal infrastruktur som idrottshallar, kulturutbud och bra förutsättningar för föreningslivet. Våra ungdomar är stolta över Rågsved och de ska känna att vi satsar på att deras förort ska bli ännu bättre. Bra förskolor och skolor har vi redan!

Inga kommentarer: