söndag 13 februari 2011

Lyssna på 23-åringarna!

Hemma efter årsmöte i V-Vantör där en ny generation 23-åriga medlemmar bidrar med viktiga perspektiv om varför Vänsterpartiet inte lyfter. Många unga har vänstervärderingar men vet inte att det finns ett parti som tycker som dem själva. För deras generation är V= K. Det har de lärt sig av sina föräldrar säger de unga nya vänsterpartisterna som har kommit till oss efter valet.

Vi måste få 80- och 90-talisterna att upptäcka att Vänsterpartiet står för en skol- och arbetsmarknadspolitik som ger kunskap och jobb. Många som delar vänsterpartiets värderingar röstar idag på andra partier, eftersom de inte känner till oss. Vi talar ett språk som de inte förstår. Det handlar också om hur vi beskriver vad vi vill.

Att vi står för rättvisa är ganska känt i väljarkåren, men vårt budskap behöver bli mer positivt. Det räcker inte med eländesbeskrivningar utan vi måste få fram hur vår vision är, vi måste väcka framtidstro och optimism. Vänsterpartiet måste tala om vad vi vill med världen och samhället och göra det med ett ord som är begripliga, ord som inte utestänger utan bjuder in!

Inga kommentarer: