lördag 23 mars 2013

Bara Enskede som behöver förskönas?

Ett vackrare Enskede viktigast för Enskede-Årsta-Vantör. Så kan man tolka beslutet på stadsdelsnämnden om att söka pengar från staden centralt inom projektet Vackra Stockholm för att bygga en paviljong i en park i Enskede. Sommarjobbande ungdomar ska kunna få jobb med att bygga paviljongen och det är bra. Vänsterpartiet och socialdemokraterna röstade för förslaget, men med några viktiga tillägg.

Vi vill att förvaltningen inte ska nöja sig med den grova kartläggning som har lett till förslaget om paviljongen i Enskede utan att man ska inventera hela Enskede-Årsta-Vantör. För det kan väl inte bara vara Enskede som behöver förskönas? På områdesmötet för Johanneshov var det ju heta diskussioner om Gullmarsplan och på möten i exempelvis Östberga och Högdalen har folk haft mycket att säga om den fysiska miljön.

Medborgarna borde bjudas in att lämna förslag på platser som behöver förskönas. Då får vi ett betydligt bredare underlag för ansökningar som vi lämnar till kommunstyrelsen. För jag utgår från att paviljongen inte är det enda projekt som vi kan söka pengar för. Staden centralt måste också ta fram offentliga kriterier för för ansökningarna, vilket saknas idag. För beslut ska väl ändå inte fattas enligt kriterier som inte är kända?

Läs om förslaget här och här och  här.

Inga kommentarer: