lördag 8 oktober 2016

Högdalen Pride gav mersmak!


Idag har Högdalen haft sin första och säkert inte sista Pridefestival och Parad tur och retur Högdalen - Bandängen med Feministas Acidas Rriotsamba slagsverksband i spetsen. I paraden deltog flera av våra politiska partier, både vänster och höger. Roligt med Högdalsborna längs paradvägen som klappade händer i takt med musiken. Så bra ordnat av RFSL Stockholm! I tider av rasistiskt och homofobiskt hat mot människors lika värde behöver vi gemenskap, glädje och solidaritet.

Vänsterpartiet Vantör var med och lyssnade på det intressanta programmet i Fria Teaterns lokaler. Pride-Sussie berättade gripande Pridehistoria, personal från fritiden i Högdalen svarade på frågor om hbtq-certifieringen av fritidsgårdarna och lokala politiker deltog i en panel. Sonja Wallbom, ersättare (V) i Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd informerade om partiets hbtq-politik, initiativ i Stockholms stad och Enskede-Årsta-Vantör, partiets hbtq-nätverk och Jörn Svensson-pris.

Från föreningen delade vi ut vänsterpartiets folder "Stolt vänster", och fångade på kuppen upp ett par nyinflyttade medlemmar, så det var kul. En lärorik och tänkvärd dag, som gav energi och idéer till fortsatt politiskt arbete, både vad gäller hbtq-frågor och faktiskt andra viktiga politiska frågor.

DN:s Lars Epstein som verkligen har Högdalen i sitt hjärta kom med kameran i högsta hugg, så spana efter hans krönika (inte publicerad när denna bloggpost skrevs).


Inga kommentarer: