lördag 23 augusti 2008

Första nämndmötet på Slakthusplan

Tiden går men bloggen består! Vi hade stadsdelsnämnd i torsdags och massor av ärenden att behandla. Det är skälet till att jag inte hunnit blogga sista tiden. Att läsa in ärenden och skriva reservationer och särskilda uttalanden tar flera kvällar och helgdagar i anspråk.

Kul att många kom på första mötet i slakthusområdet, trots lång resväg för många. Äldre damer hade synpunkter på flytt av Årstapaviljongen, vilket oppositionen också hade (tyvärr missade damerna att säga vad de tyckte på öppna frågestunden, kanske trodde de att allmänheten får prata när ärenden behandlas, men så är det ju inte).

Miljövänner från Vantör som värnar om Rågsveds friområde kom och varnade för att staden kan vara på gång att förlänga avtalen för arbetsområdet på Bråtegränd. Det behövs en öppen information till oss boende från exploateringskontoret och exploateringsnämnden om vad som pågår, innan beslut fattas! Tyvärr har inte centrala nämnder öppna möten, en klar demokratibrist, till skillnad från stadsdelsnämnderna.

Kul också att vi fattade beslut i enighet om återrapportering om brister i hälso- och sjukvården i äldreomsorgen samt om behovet av bättre kollektivtrafik till Östberga och bättre tvärförbindelser. Både majoritet och opposition lämnade förslag samma dag som sammanträdet, vilket inte hindrade konstruktiva ledamöter på bägge sidor att komma överens.

Visst har vi mycket stora åsiktsskillnader när det gäller privatisering och stadsdelsnämndernas ansvarsområden, men det finns också frågor där vi tycker lika, och då ska vi visa det. Sånt motverkar politikerförakt och gynnar demokratin. Det behövs.

Inga kommentarer: