onsdag 27 augusti 2008

Stor fråga blir liten notis

Idag har Mitt i Söderort en liten notis om att stadsdelsnämnderna kan bli svagare, eftersom det finns nya förslag om centraliseringar av ansvaret för parker, naturområden, strandbad och motionsspår. Det tidningen inte nämner är att det även finns förslag om att stadsdelsnämnderna inte ska få yttra sig lika mycket som idag när det gäller byggplaner. Man skulle kunna tycka att Mitt i kunde göra ett större uppslag av de nya förslagen, som innebär dödsstöten för stadsdelsnämnderna.

Vi hade det här ärendet uppe på stadsdelsnämnden förra veckan och majoriteten lämnade utan eget ställningstagande, precis som man gjort i många andra nämnder i staden. Det betyder att det finns hopp om att stoppa åtminstone delar av förslaget, förmodligen sitter m, fp och kd och budgetförhandlar om den här frågan just nu.

I oppositionen gick vi ihop om ett gemensamt yttrande där vi kraftigt tar avstånd från förslagen i remissen, som helt saknar konsekvensbeskrivningar av hur medborgarinflytandet försämras av centraliseringarna. Före valet sa moderaterna att de inte skulle avskaffa stadsdelsnämnderna - nu ser vi att man gör det bakvägen!

Inga kommentarer: