tisdag 26 augusti 2008

Teater i Rågsved

Tro´t om ni vill men på lördag kan vi se teater i Rågsved, både barn och vuxna! Det är vi inte bortskämda med, särskilt inte som den borgerliga majoriteten i stadsdelsnämnden dragit in det riktade bidraget till Ung utan Pung.

Dessutom har skolornas teaterbesök sjunkit rejält sedan kultursekreterarna drogs in. Nu ser vi effekterna av den nedskärningen - det som folkpartiet kallade onödig administration på många nämndsmöten i Vantör. Höjda avgifter i Kulturskolan är ett annat inslag i borgerlig kulturpolitik.

Värst drabbas förstås de barn som inte har föräldrar som brukar gå på teater med sina barn. I Rågsved finns många familjer som inte har råd med eller inte är van att gå på teater, jämfört med Örby eller Gamla Enskede. Det är resultatet av klasspolitiken.

Så det är verkligen roligt att NAV - nätverk för afrikaner i Vantör - ordnar en Svensk-Afrikansk kulturfestival i Rågsveds Folkets Hus tillsammans med Noaks Ark. Allt börjar med kaffe klockan 10.30 och fortsätter med musik, dans, barnteater, föreläsning av Noaks Ark, loppis med mera ända till kl 20.

Jag ska inte vara fullständigt orättvis, festivalen har sponsrats av Stockholms stad, enligt annonsen. Det fanns uppenbarligen några kulturslantar kvar...

Inga kommentarer: