torsdag 23 april 2009

Tänk om

Trött efter stadsdelsnämndens sammanträde. Bara en allmänhet på plats, mannen med medborgarförslaget om asfaltering av gångväg vid Skebokvarnsvägen, en väg som blir ofarbar på vintern, svårt för gamla med rollator, käpp eller för barnvagnar att ta sig fram. Vi i oppositionen ville bifalla asfaltering av en av vägarna, kostnaden tjänas igen genom att äldre kan ta sig till affären på en säkert sätt, utan att riskera skador som kostar samhället stora pengar.

Den längsta debatten hade vi om månadsrapporten, där försörjningsstödet visar stora underskott och förskolan och äldreomsorgen får skjuta till pengar, vilket leder till större barngrupper och uteblivna kvalitetsförbättringar för äldre. Borgarna ville inte prata om sitt eget ansvar, det var fel på vårt diagram, det var fel att klanka på fuskutredartjänster fast det är borgarna som nött in begreppet bidragsfusk, det är fel att prata om indragna tjänster på Skatteverket som motverkar skattefusket som är mångfalt större än bidragsfusket. Inget fel på deras egen politik, fast till och med finansministern sagt att man gått för hårt åt a-kassan.

Men man kanske ska glädja sig åt så bristande självkritik, eftersom det straffar sig, när folk genomskådar det så kallade nya arbetarpartiet och deras blåa kollegor. Å andra sidan drabbas människor varje dag av alliansens kalla politik, som försämrat förutsättningarna att möta lågkonjunkturen - nedläggning av fungerande arbetsmarknadsverksamheter, mycket färre komvuxplatser, försämrad a-kassa och sjukförsäkring. Och när krisen kommer: inga statsbidrag till kommunerna i år, för lite pengar nästa år.

För människornas skull hoppas jag att alliansen tänker om, tänker på den del av svenska folket som är de stora förlorarna på grund av deras politik!

Inga kommentarer: