lördag 6 februari 2010

Tankar om lokalt valprogram i Vantör

Vilken är vår absolut viktigaste lokala fråga som Vänsterpartiet Vantör borde driva i valrörelsen?

Min första tanke är att det måste vara att göra naturreservat av Rågsveds friområde och förverkliga Högdalstopparna som ett natur- och rekreationsområde. Göra Magelungen tillgängligt från Rågsvedssidan skulle vara ett lyft. Muddring av sjön ifrågasätts dock av experter, så det måste belysas bättre innan vi kan ta ställning.

Förlänga tunnelbanan från Hagsätra till Älvsjö är en annan viktig lokal fråga som vi drivit i många år, för att förbättra de dåliga tvärförbindelserna i söderort.

Bygga äldreboende i Högdalen har en vänsterpartist skrivit medborgarförslag om, och det är ett förslag som jag tycker är mycket bra. Ett så kallat trygghetsboende skulle passa väl in, i ett område med många äldre som bor tre trappor upp utan hiss.

Jag skulle gärna se årliga kulturfestivaler på Älvsjöbadet, i likhet med den lyckade festival som vi hade år 2005. Glömmer aldrig den förväntan och stolthet som låg i luften när buss 143 slingrade sig mellan Rågsved och Älvsjöbadet. Det är viktigt att det händer spännande saker i Vantör både på kulturens och idrottens område!

Du som läser och bor i Vantör, kommentera gärna och kom med förslag!

Inga kommentarer: