tisdag 5 april 2011

Fortsätt mejla regina.kevius@stocholm.se

Viktigt att alla som vill ha kvar Högdalshallen i kommunal regi fortsätter att mejla regina.kevius@stockholm.se och säga ifrån. Kräv att vi får rösta innan simhallar och annan gemensam egendom kan läggas ut på entreprenad eller säljas ut. Är säker på att det skulle bli nej, folk vill inte att skattepengarna ska rinna iväg till privata vinster och spekulation.

Mitt i Söderort uppmärksammar protesterna i Högdalen i en notis på sidan 5 i senaste numret. Vänsterpartiet har delat flygblad om attt rädda hallen och Rättvisepartiet har samlat namn, 1 882 underskrifter enligt notisen.

Låt badhus vara badhus och inte en vinstbringade verksamhet för privata bolag. Låt förskola vara förskola och hemtjänst hemtjänst utan att styras av annat än barnens och de äldres behov. Visst finns det brister i kommunal verksamhet, ta itu med de bristerna istället för att privatisera!

Just nu pågår ett arbete för att förbereda upphandlingen, sedan tas förfrågningsunderlag fram till idrottsnämnden. Det är nu som protesterna måste nå fram till idrottsborgarrådet. När upphandlingen genomförts är det inte lätt att stoppa privatiseringen, om den inte avbryts som förra gången.

1 kommentar:

Rosa sa...

Har förtydligat i texten att det kan handla om entreprenader eller utförsäljning. Det som nu är bestämt om simhallen gäller en driftsentreprenad, dvs kommunen fortsätter att äga hallen men den drivs av ett privat företag.