onsdag 6 april 2011

Hurra för Rågsveds servicehus!

Rågsveds servicehus som fortfarande är kommunalt drivet får bättre betyg i brukarundersökningen som tas upp på stadsdelsnämndens sammanträde imorgon än de två servicehusen i Enskede som drivs av privata utförare. Dessutom får servicehuset i Rågsved bättre värden än genomsnittet i staden på flera punkter.

Vi har alltså ett väl fungerande kommunalt drivet servicehus i Vantör som har höjt sina värden från 65 procent nöjda i förra årets mätning till 89 procent nöjda i årets mätning. Det ska vi förstås vara stolta över i Rågsved!

Vänsterpartiet Vantör tycker att servicehuset ska få fortsätta att vara så bra, och omtyckt av de som bor där, så att det vare sig konkurrensutsätts eller görs om till trygghetsboende. Det har vi med som en av fem viktiga punkter för äldreomsorgen i vårt lokala program. Tyvärr är det inte självklart att bra servicehus får fortsätta att vara servicehus och fortsätta att drivas kommunalt.

Enligt beslut i kommunfullmäktige ska nämligen alla servicehus inom tio år läggas ned och bli trygghetsboende som är dyrare och ger sämre service. Dessutom ska all verksamhet som inte är myndighetsutövning och strategisk ledning konkurrensutsättas. Staden är på god väg med äldreomsorgen. Enligt årsredovisningen för 2010 drivs faktiskt så mycket som cirka 60 procent av äldreomsorgen på entreprenad av privata företag!

Så upp till kamp alla i Vantör och visa den styrande majoriteten att vi värnar vårt servicehus, där vi nu har både Salongerna, hälsoträdgårdarna och matlagning i huset!

Inga kommentarer: