söndag 24 april 2011

Ryktas att posten läggs ner i Rågsved

Fick information ikväll via ett mejl från en Rågsvedsbo att postservicen i tobaksaffären i Rågsved ska läggas ned. Just hemkommen från semester var det en nyhet för mig. Tråkig nyhet men inte oväntad nyhet. Varken staten eller staden bidrar till att Rågsved får ett mer levande centrum.

Tyvärr har det mest varit försämringar ute hos oss sedan den borgerliga majoriteten kom till makten. Servicen i Vantör tunnas ut allt eftersom de politiska ambitionerna serveras allt glättigare i flerfärgsfoldrar om Söderortsvisionen.

Det första dråpslaget var den nedlagda stadsdelsförvaltningen och arbetsmarknadsverksamheten, som innebar att ett stort antal arbetsplatser försvann från Högdalen och Rågsved.

Tusentals Vantörsbor protesterar nu mot planerna att bygga villor på våra fina koloniområden i Snösätra, mot beslutet att halvera anslaget till Fria Teatern i Högdalen och mot planerna att lägga ut Högdalshallen på privat drift.

Vänsterpartiet har helt andra visioner för Vantör, som vi uttryckt i vårt lokala 25-punktsprogram.

I Vänsterpartiets Vantör bor alla nära naturen i bra billiga bostäder, det är rent och snyggt, våra skolor ger den bästa starten i livet, roliga lekplatser, spännande centrum, det är ljust och tryggt, vi har flera arbetsplatser, tunnelbanan går till Älvsjö och vi har kultur, idrott och mötesplatser för alla.

Våra konkreta punkter kan man läsa om på vår hemsida.

Måtte folk gå kvinna och man ur huse på Valborg på Perssons Betong i Rågsved och på Rågsvedsdagen den 7 maj och skriva upp sig på protestlistorna som jag vet kommer att finnas på plats.

Inga kommentarer: