lördag 17 september 2011

Förlust 20 mnkr på Vantörs hemtjänst

Igår blev det känt att Vantörs hemtjänst ska betala en "tilläggsköpeskilling" för den olagliga avknoppningen av Rågsveds och Hagsätra hemtjänst, då den borgerliga majoriteten i Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd mot oppositionens starka protester genomdrev en försäljning till maximalt underpris.

Den privata hemtjänstföretaget har nu "slutligen medgett" som det står i stadsdelsförvaltningens tjänsteutlåtande, att betala 2,5 mnkr. Vi i oppositionen har länge efterlyst en oberoende värdering, senast i en skrivelse som behandlades på augustinämnden. Att det blivit en återbetalning är Jonas Eklunds förtjänst, MP:s gruppledare i stadsdelsnämnden förra perioden, då han överklagade och fick rätt om avknoppningen.

Nu får vi veta att en värdering av en annan avknoppad hemtjänst - nu kallas det "personalövertagande", "avknoppning" har förlorat sin charm - legat till grund för de förhandlingar som lett fram till 2,5 mnkr. Det ska ställas mot bedömningar av experter som talat om både 20-40 mnkr, i DN idag nämns 25 mnkr.

Kontentan är att stockholmarna förlorat minst 20 mnkr på de borgerligas affärer med våra gemensamma egendomar. Att oppositionen behövs om sanningen ska fram. Att det är sorgligt att en politiker måste överklaga beslut för att sanningen ska fram. Att två ägare av hemtjänsten blivit rikare och stockholmarna fattigare.

Inga kommentarer: