söndag 19 augusti 2012

Gärna lagliga väggar i Rågsved

Läser i Tidningen Årsta/Enskede om Stockholms stads nolltolerans mot klotter och olaglig graffiti. Vänsterpartiets Ann Mari Engel uttalar sig om att trovärdiga utvärderingar saknas och hänvisar till att Helsingfors släppt nolltoleransen. Stockholm borde göra detsamma tycker jag.

I Norrköping har man lagliga väggar (en 400 meter lång mur!) och där har saneringskostnaderna sänkts och fortsätter att sjunka. Förslag om att måla andra tråkiga väggar som kommer in tas på största allvar av kommunen som ibland till och med står för färgen!

Här i Rågved har vi graffiti på bägge centrumgavlarna, bland annat vid ungdomsgården och sen har vi ju den fantastiska muralmålningen nedanför tunnelbanan som beskriver Rågsved utveckling från skogsmarker till bebyggd förort och en framtid där husen faller ihop. Den visionen hoppas jag dock inte blir verklighet.

Jag skulle gärna se att muralmålningen renoveras alternativt att nya ungdomsgrupper får möjlighet att göra en ny muralmålning utifrån sin verklighet. Dessutom skulle jag gärna se att tråkiga betongmurar upplåts som lagliga graffitiväggar, i olika delar av staden. Norrköping visar vägen!

Inga kommentarer: