onsdag 29 augusti 2012

När öppnar Högdalens skatepark?

Cyklar dagligen förbi Högdalens skatepark i den så kallade "Triangeln" mellan Högdalen och Rågsved. Det har varit spännande att se hur banorna växt fram, även om det har tagit mycket lång tid och varit många hinder på vägen. Och många besvikelser för skejtarna som hoppats få flera discipliner än de som blivit.

Parken skulle först ligga på Högdalstopparna, men flyttades till nuvarande plats. Nu verkar parken iallafall vara färdigbyggd ser jag på Facebooksidan Highvalley Skateworld så frågan är när parken ska öppnas?  Nästa vecka antar jag, om åkarna ska hinna åka innan hösten kommer på allvar. Får kolla med stadsdelsdirektören om han vet något. Invigningen är en stor dag både för skejtarna och för oss Vantörbor.

I förlängningen av stråket där skateparken ligger håller Kulturkampanjens Cyklopenhus att byggas, även om man snart slutar bygget för vintern och för att det behövs mera pengar. Att så många (fler) unga människor snart kommer att åka till Högdalen för att skejta och uppleva och skapa kultur är en rörelse i rätt riktning. När det skapas kreativa arenor i förorterna blir det lika centralt som stan. Och betydligt grönare!

Inga kommentarer: