fredag 31 augusti 2012

Vi håller tummarna för Cyklopen!

Det är så roligt att alla partier i kulturnämnden stödjer vänsterpartiets initiativ till en skrivelse (som även ska läggas i exploateringsnämnden) om att staden ska försöka hjälpa till att lösa den moment 22-liknande situation som Kulturhuset Cyklopen i Högdalen har hamnat i. Vänsterpartiet Vantör har följt Cyklopens engagerade arbete alltsedan det första huset byggdes och tyvärr ganska snart brändes ner. Vi ordnade bland annat en namninsamling till stöd för Cyklopen, och skickade in till stadshuset. Ett attentat mot demokratin som aldrig klarats upp.

Kruxet idag ser ut så här: Å ena sidan kan Cyklopen  få 1,5 mnkr från Allmänna arvsfonden, det skulle trygga bygget, men då krävs 10-årigt bygglov. Å andra sidan kan Cyklopen söka förlängning av sitt 5-åriga tillfälliga bygglov först när de första fem åren löpt ut. Nu när de politiska signalerna är samstämmiga om att stå upp för en oberoende kultur i förorterna är det bara att hålla tummarna att det går att få en lösning!

Läs mer på Cyklopens hemsida och på Stockholmsvänstern:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om ni gillar Cyklopen så mycket, varför inte bekosta det själva?

Rosa sa...

Självfallet är vi med och ger vårt bidrag till bygget, men några 1,5 mnkr kan vi inte hosta upp. Stat och kommun driver en kulturpolitik, ger bidrag och anslag till kulturinstitutioner. Idag ligger det mesta innanför tullarna. Jag menar att vi behöver också kulturhus i förorterna.