fredag 31 augusti 2012

Klubben i vårt hjärta - Rågsveds IF

Idag lägger jag till Rågsveds IF på min länklista för Vantör. Borde förstås ha varit där sedan länge, men bättre sent än aldrig. Ett tag sedan jag hade kontakt med klubben, framförallt äldste sonen spelade fotboll i några år i Rågsveds IF och jag har trevliga minnen från den tiden.

Vi fotbollsmammor blev ett glatt gäng som fortsatte att träffas i flera år efter att grabbarna slutat spela. Några av oss bor kvar i Vantör fortfarande, det är tryggt att ha kvar sociala kontakter som spänner över många år. Det är viktigt för samhörigheten i ett samhälle.

Självfallet har Rågsveds IF en viktig roll att spela i vår strävan efter att Rågsved ska vara en levande, spännande, solidarisk, trygg och trivsam stadsdel att växa upp i, bilda familj och även bo kvar på ålderns höst. Idrotten har en mycket viktig social och integrerande funktion att fylla.

Dags att vi förresten får konstgräset på Rågsveds Bollplan som så många har längtat efter. Nu gäller det för alliansen att ta fram pengarna. Söderortsvisionen ska väl inte bara bli tomma ord på idrottens område, liksom det hitills har blivit på kulturens område (läs t.ex. neddragning av anslag Fria Teatern i Högdalen),

Inga kommentarer: