söndag 31 januari 2010

54 000 röster väntar på oss

Var tredje medlem i fackförbundet SKTF vet inte vilket parti de skulle rösta på om det var val idag läser jag i SKTF-tidningren nr 2/2010. Kommunaltjänstemännen är betydligt mer vilsna i valfrågan jämfört med svenskarna i allmänhet, där det bara är var femte som tvekar. Däremot står det klart att SKTF-medlemmarna håller mer på de rödgröna än på alliansen, där till exempel moderaterna bara får tio procent.

SKTF-tidningen efterlyser "politiska visioner med rötter i den verksamhet som bedrivs inom vård, omsorg och skola. Det saknas visioner för det kommunala kulturlivet, för fritidsverksamheten och socialtjänsten. Det saknas allt som oftast också nya visioner för de kommunala bostadsbestånden, den tekniska verksamheten och hälso- och miljöskyddet."

Totalt är det 54 000 osäkra SKTF:ares röster som står på spel i valet. Självfallet måste V ta den kastade handsken. Vi har bara fem procent av SKTF:arnas röster. Här behövs nya tag - kanske inspirerade av norska modellkommuner - för att göra det trovärdigt att en röst på vänsterpartiet är en röst på ett parti som kan utveckla välfärden tillsammans med de anställda och brukarna.

Inga kommentarer: