måndag 18 januari 2010

Tyck till om hyresrätter i Stureby!

Till rollen som ledamot i stadsdelsnämnden tillhör att sätta sig in i och ha synpunkter på markanvisningar för bostäder i området. Förut fick stadsdelsnämnden markanvisningar på remiss, ett berett förslag från förvaltningen, allmänheten fick inblick och kunde komma på öppna stadsdelsmöten och säga sin mening.

Sedan den borgerliga stadshusmajoriteten tillträdde har lokaldemokratin minskat även på detta område. Nu får vi handlingar per e-post och kan lämna synpunkter till våra representanter i exploateringsnämnden. Ingen lokal beredning, ingen möjlighet till öppen politisk dialog med invånarna, bara partiintern beredning innan beslut fattas.

Ett sådant ärende har jag i min hand ikväll. Det är en markanvisning till JM för bostäder i Stureby, kvarteret Tjärtunnan K1:1 och del av Stureby 1:1. Hundra hyresrätter föreslås byggas i ett område i anslutning till en kraftledning som ska läggas under mark inom ett par år. Vad jag kan se verkar det möjligt att bygga, men man bör utreda vidare buller, närheten till fördelningsstationen och möjligheten att minska intrånget i naturmarken.

Sturbybor som läser bloggen, hör av er med synpunkter! Hade vi rödgröna styrt hade vi haft ett tjänsteutlåtande från stadsdelsförvaltningen att diskutera utifrån och kunnat lägga till synpunkter från boende innan vi skickade in vårt yttrande till centrala instanser. Den ordningen kan vi få tillbaka om tillräckligt många lägger sin röst till vänster i höstens val!

Inga kommentarer: