tisdag 1 mars 2011

Rör inte vårt Högdalen

Ju mer jag tänker på konkurrensutsättningen av Högdalshallen ju argare blir jag. Nu blir följderna i Vantör av högerpolitiken i Stockholm allt synligare. Ingenting ska sparas om det kan privatiseras. Inget säger att det blir bättre.

* Hemtjänsten i Rågsved och Vantör avknoppades och såldes till underpris.
* Högdalens vård- och omsorgsboende drivs av Carema på entreprenad.
* Högdalens C såldes till Boultbee som gör allt annat än att utveckla centrum
* Fria Teatern förlorar sina anslag och riskerar att läggas ned
* Högdalshallen ska konkurrensutsättas med okänt resultat.


Men det vi vet är att allmänhetens insyn blir sämre, meddelarfriheten i grundlagen inte gäller, offentlighetsprincipen inte gäller, anställda inte garanteras kollektivavtal och att vinstintresset gör att skatter som ska gå till våra gemensamma verksamheter istället går till vinster i privata företagares fickor.

4 kommentarer:

Maria Andersson sa...

Du glömde att dom sålt stora delar av Familjebostäders hus på Harpsunds-vägen till IKANO...

Är beslutet av försäljningen av Högdalshallen klubbat? Är det Idrottsnämnden som tar/tagit beslutet? Finns det möjlighet att ordna en protest auktion ? Såg att deras nästa möte (enligt hemsidan) är 15 mars i Stadshuset(vanligvis).
Kanske en stor manifestation i Högdalens centrum?

Andreas sa...

Hej jag vill veta om det finns möjlighet att protestera eller genomföra aktioner i Högdalen mot detta beslut. Jag är inte vänsterpartist men minst sagt socialistiskt lag och vill gärna hjälpa till om jag skulle ha tid. Vänligen maila jesuskan@gmail.com (ja, det är en seriös adress) om ni planerar något!

Jag tror också deta är ett tillfälle att kontakta eller engagera sig i utomparlamentariska grupper, detta borde ju vara av intresse:

http://www.facebook.com/pages/Grannsamverkan-på-linje-19/118814134849704

Rosa sa...

Det också! Och så alla hyresrätter som sålts ut dessutom.

Jag har inte hört att beslutet är klubbat. Dagordningen läggs på Insyn så där kan man se när det kommer upp.

Klart vi ska protestera, t.ex. mejla idrottsborgarrådet regina.kevius@stockholm.se. Diskussion om vad som kan göras förs också på Facebook Stoppa utförsäljningen av sim och idrottshallarna.

Rosa sa...

noterar din mejladress, jag ska höra med lite folk i området om vad vi kan göra i Högdalen, i bästa fall något på lördag.