söndag 2 september 2012

Rågsveds allé - vår gröna promenad!

Rågsveds allé passar utmärkt in i tankegångarna i "Den gröna promenadstaden" - samrådsunderlaget för strategin för utveckling av stadens parker och natur som nu är ute på remiss i nämnderna. Så tänker jag när jag läser om de gröna promenader som lanseras i programmet. Det talas om bullerstörda stråk som kan vidareutvecklas med trädplanterade gator och i vissa fall ny bebyggelse som kan bidra till att minska bullret.

Förslaget att bygga Rågsveds allé har tagits fram av Vänsterpartiet Vantör och vi har i samband med Rågsvedsdagen och torgmöten i Högdalen samlat namnunderskrifter till stöd för förslaget. Vi har också i en insändare i Mittisöderort presenterat hur vi tänkt binda samman Rågsved och Högdalen genom en trädplanterad allé längs den så blåsiga och bullerstörda och gråtrista Rågsvedsvägen och bereda plats för bostäder och lokaler längs Rågsedsvägen genom att överdäcka Magelungsvägen. 

Senast i lördags var det flera ungdomar som tyckte förslaget om Rågsveds allé var väldigt bra. Tanken är att vi ska lämna in det som ett medborgarförslag med de namnunderskrifter som vi har fått in. En rolig idé vore att Rågsved unga skulle vara med och rita sin egen vision av allén. Kan vara nåt som vi bjuder in till på Rågsvedsdagen 2013!

"De gröna promenaderna ska bidra till att det blir lättare, och trevligare att cykla eller gå till arbete,skola, fritidsaktiviteter och vänner" står det på sidan 13 i samrådsunderlaget. Vi kunde inte ha uttryckt det bättre själva. Med Rågsveds allé binder vi ihop Hagätra/Rågsved med Högdalen/Bandhagen till ett mer sammanhållet Vantör. Det mina vänner är ett äkta samband, mina vänner, till skillnad från den politiska högerkonstruktion som påstår att byggandet av 200 kedjehus/stadsvillor i Rågsveds friområde skulle stärka sambandet Högdalen - Farsta.

Inga kommentarer: