måndag 15 juli 2013

Barns tilltro skadas av att skolan brinner

Vet inte vad de som bränner ner skolor och fritidshem tänker eller känner. Vad som driver dem att bränna ner och vad de tror att de ska uppnå. Däremot vet jag att mordbränder inte leder till något gott. Att barnen i skolorna blir ledsna. Och säkert undrar varför någon gör så urbota dumt. 

Det är inte bara husen som förstörs, också barnens arbeten, teckningar, räknehäften, skrivböcker ... Kanske skolväskor gympakläder och annat som var kvar i skolan. Men framförallt skadas barnens tilltro till samhället, det som ska vara tryggt, finnas kvar.

Detta är några av mina tankar idag, då fritidshemmet Vallen vid Snösätraskolan bränts ner tidigt imorse. Närboende vaknade av röklukten. Enligt information som jag fått från stadsdelsförvaltningen är halva annexet nedbrunnet och halva rökskadad. Barnen är evakuerade till annan lokal.

Nu utgår jag från att Stockholms stad snarast möjligt bygger upp det förstörts igen, så att evakueringen kan bli så kort som möjligt. Att förväntansfulla förskoleklassare som ska börja i höst får komma till en fin byggnad. Att de som bränt hittar vettigare saker att göra.

Inga kommentarer: