lördag 26 april 2014

Bostadsbonanza i Högdalen!

Idag hade Vänsterpartiet Vantör vädrets makter med oss. På årets mest strålande försommardag ställde vi upp vårt röda tält i Högdalens centrum. I likhet med många andra vänsterföreningar i länet genomförde vi en "Bostadsbonanza". Det handlar helt enkelt om att boosta hela Stockholm med vår politik för ett "Hem för alla". Såklart också för Vänsterpartiets Vantörs förslag om att bygga ihop Rågsved och Högdalen med lummiga "Rågsveds allé", 630 hyreslägenheter, varav 230 för unga och studenter, en pendeltågstation, ytterligare en uppgång för tunnelbanan i Rågsved etc.
 
Tre timmar fyllde vi lätt med viktiga politiska och mänskliga samtal med många lördagsflanörer, vänner och bekanta som stannade till och politiska vänner i socialdemokraterna liksom motståndare som ändå är trevliga moderatkollegor i stadsdelsnämnden. Det var en riktigt skön stämning i Högdalen där väldigt många hejade på oss, sa rakt ut att de röstar på vänsterpartiet. Helt klart gör också förslaget om Rågsveds allé att fler Vantörsbor än vanligt stannar till och pratar, tar våra bostadsfoldrar och är uppriktigt intresserade oberoende av politisk färg.
 
En så här torgmötesdag kommer människor förstås in på alla möjliga politiska spörsmål. Jag mötte sjukskrivna som hade det väldigt tufft, en djupt engagerad S-politiker från en länskommun som stod upp för romernas/rumänernas mänskliga rättigheter, fackligt aktiva sympatisörer som driver sin kamp för medlemmarnas bästa, miljökämpar för Rågsveds friområde och många andra.
 
Och nu stundar många flera härliga dagar när vi i Vänsterpartiet Vantör ska vara ute i folkvimlet. Först har vi Valborg på Perssons betong, 1 maj, Rågsvedsdagen 10 maj, torgmöte i Högdalen om EU-valet den 24 maj med Birgitta Sevefjord och många flygsbladsutdelningar inför EU-valet den 25 maj. Vi ses!

Inga kommentarer: