fredag 1 maj 2015

Vilken glädje - Östra Älvsjöskogen blir också naturreservat!

Vilken glad nyhet jag nyss fick höra av miljöborgarrådet Katarina Luhr på SVT lokalnyheter. Hela Älvsjöskogen ska bli naturreservat, dvs, även den östra mer skyddsvärda delen av skogen som alliansen helt ville utesluta. Det lönar sig att kämpa för en god sak! Aldrig aldrig aldrig ger vi upp. Jag vet många som är lyckliga idag i Hagsätra-Ormkärr!

Med alliansen fortsatt vid makten i stadshuset skulle Vantör varken få naturreservat i östra Älvsjöskogen eller i Rågsveds friområde. Med rödgrönrosa majoritet får båda områdena skydd som naturreservat, även om vi ännu inte sett hur gränserna kommer att dras för Rågsveds friområde. I friområdet vill vi lokalt ersätta alla byggplaner inklusive Perssons Betong med att bygga hyreslägenheter längs Rågsveds allé - ett lokalt mycket uppskattat förslag.

När vi vann valet 2014 kunde vi i den tillträdande majoriteten i stadsdelsnämnden Enskede-Årsta-Vantör lämna ett remissvar om gränserna för naturreservatet, vilket hade förnekats under alliansstyret då endast Älvsjö stadsdelsnämnd fick yttra sig. Ett synnerligen bakvänt sätt att bedriva demokrati som osynliggör den nämnd som är "förfördelad". Men det säger också mycket om alliansens politik.

Här på min blogg har jag skrivit om östra Älvsjöskogen vid upprepade tillfällen.

http://rosabloggar.blogspot.se/2011/06/hagsatras-oas-alvsjoskogen.html
http://rosabloggar.blogspot.se/2011/06/naturreservat-i-sikte.html
http://rosabloggar.blogspot.se/2014/02/var-star-alliansens-lokalpolitiker-i.html
http://rosabloggar.blogspot.se/2014/02/hela-alvsjoskogen-till-naturreservat.html
http://rosabloggar.blogspot.se/2014/05/bara-halva-alvsjoskogen-blir.html
http://rosabloggar.blogspot.se/2014/05/vansterpartiets-reservation-om.html
http://rosabloggar.blogspot.se/2014/11/hela-alvsjoskogen-naturreservat-om-vi.html
http://rosabloggar.blogspot.se/2014/11/utoka-granserna-for-alvsjoskogen-och.html

Vänsterpartiet Vantör hade också med hela Älvsjöskogen till naturreservat i vårt 25-punktsprogram:
http://rosabloggar.blogspot.se/2014/09/ett-gronare-och-rodare-vantor.html

Jag hoppas att du som läser det här också blir glad, och kom gärna med oss i Vänsterpartiet Vantör och hjälp till att driva opinion för våra viktiga lokala frågor. Med ett rödgröntrosa styre i stadshuset har vi gott hopp om att under mandatperioden kunna pricka av en efter en av våra 25 prioriterade frågor. Men det går inte av sig själv, vi behöver fortsätta att lyfta fram våra behov och få flera Vantörsbor att engagera sig i arbetet för ett grönare och rödare Vantör!


Inga kommentarer: