torsdag 22 april 2010

Av generellt låg kvalitet

Det blev en klargörande debatt om borgerliga värderingar på kvällens möte med Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd. Av folkpartiet fick vi veta att misslyckandet med vallöftet om jobb till avtalsenlig lön efter 5 dagar inte var något att bry sig om. Så lättsinnigt behandlas väljare!

Inte heller moderaterna som ställde ut vallöftet eller kristdemokraterna ville medge att löftet svikits. Ett så starkt vallöfte tror man ska vara uppbackat med en seriös plan och uträkning, särskilt när det ges av ett parti som håller sig med en finansminister som säger sig basera sin politik på forskning.

Vallöftet som nog lurade en del arbetslösa att rösta borgerligt blev tunnare var gång det togs i en borgerlig mun. "Jobb till avtalsenlig lön" inom fem dagar blev "jobb, utbildning, praktik" som blev "en plan" inom fem dagar efter två veckors väntetid, till yttermera visso en plan "av generellt låg" kvalitet...

Så brutalt uttrycker sig revisorerna i en rapport om Jobbtorgen, och vi i den rödgröna oppositionen tycker att samma betyg - "av generellt låg" kvalitet - är passande för hela den borgerliga arbetsmarknadspolitiken!

Inga kommentarer: