fredag 16 april 2010

Det ska kännas i bröstet

Tala om aprilväder! På en och en halv timme i eftermiddag när jag delade ut Vänsterpartiets 1:a Majtidning på Stövargatan hann det både regna och hagla och däremellan sken solen ...

Nog längtar jag efter sol, men haglet och regnet var en skön kontrast till stambytesdammet som lägrade sig över trapporna i många av trappuppgångarna. Här är det nog inte särskilt många som tjänar på alliansens politik. Frågan är om fler går och röstar vänster för det?

Traditionellt har vänsterpartiet varit starka i Rågsved men resultaten har dalat här liksom i hela partiet. I EU-valet tog piratpartiet en hel del missnöjesröster, frågan är vem som får de rösterna i höstens val?

Vår strategi i Vantörsvänstern är att finnas där folk är, till exempel Valborg på Perssons Betong och på Rågsvedsdagen. Men för att gå fram i valet krävs mer än enstaka aktivister i en fattig förort.

Våra företrädare på nationell nivå måste arbeta så att var och en som bor i Rågsved och har drabbats av arbetslöshet, hemlöshet och ekonomiska svårigheter ska känna i bröstet att vänsterpartiet begriper hur det är.

Inga kommentarer: