söndag 11 april 2010

Inspiration vänster

Hemma efter en intensiv dag med start i Gröndal där Vänsterpartiet Vantör och Brännkyrka var inbjudna till valupptakt ordnad av Vänsterpartiet i Hägersten-Skärholmen och mål på Bio Rio vid Hornstull där vänstern i stadshuset hade en heldag om hur Stockholm ska kunna bli bättre och rödare.

I Gröndal hade vi en intressant diskussion med partisekreteraren Anki Ahlsten, där allt från valplattformens prioriteringar, sex timmars arbetsdag och våra krigsinsatser i Afghanistan till högerns nyspråk, behovet av mer tillgänglig hemsida och hotet från Sverigedemokraterna diskuterades.

Förbifart Stockholm var inte oväntat het både i Gröndal och Hornstull. Kostnaderna är uppe i 28 miljarder - sug på den summan! Enligt Kollektivtrafikant Stockholm på Bio Rio, är det en myt att det skulle fungera bra med kollektivtrafik på Förbifarten. Arbetsmiljön i tunnlarna kan vara ett hot mot både buss- och långtradarchaufförer, vilket gör situationen än värre.

Det verkar finnas en egen logik som går i inkörda "spår" när det gäller Förbifarten, att den alstrar ökad biltrafik känner många till idag, ändå rullar planeringen på. Kalla det trafikmaktordning eller kapitalintressen om du vill.

Beslutet om Förbifarten bygger ytterst på ett helt öppet valsvek. Pengarna från trängselskatten skulle gå till både kollektivtrafik och vägar enligt folkomröstningen. Men med Förbifarten slukas alla trängselpengar av motorväg. Inga pengar blir kvar till kollektivtrafik. Dags att uppmärksamma det lurendrejeriet!

Inga kommentarer: