fredag 14 maj 2010

Missad chans att sätta Vantör på kartan

I senaste stadsbyggnadsnämnden var V, S och MP överens om att återremittera placeringen av skateboardparken i Högdalen och be stadsbyggnadskontoret återkomma till nämnden med ett förslag där skateboardparken är förlagd till Högdalstopparna.

Av den rödgröna reservationen framkommer att det nedbantade förslaget knappast kan kallas ”Europas största skejtpark” och är ett svek mot tidigare utfästelser. Skillnaden i produktionskostnad verkar marginell om man jämför placering på Högdalstopparna med Triangeln.

Förslaget om skatepark på Högdalstopparna var mer visionärt och hade kunnat skapa utrymme för internationella tävlingar med stor publik inom flera skatediscipliner. Det hade stärkt Stockholms ställning som idrotts- och evenemangsstad med positiva effekter för besöksnäringen. Reservanterna i stadsbyggnadsnämnden är tveksamma till om den nya inriktningen kan ha samma effekt.

Som lokalpolitiker hade jag också hellre sett skateparken på Högdalstopparna, det hade satt Vantör på kartan! Jag är kritisk mot att programmet för utveckling av Högdalstopparna som tagits fram med boende i Vantör och Farsta inte har genomförts. Nu plockar borgarna ut skateparken ur programmet och frågan om det blir något kvar?

Inga kommentarer: