lördag 8 maj 2010

Valplattform - om Vantörsbarnen får bestämma

Om barnen och ungdomarna som besökte Valborg på Perssons Betong och Rågsvedsdagen fick bestämma, skulle de tre viktigaste frågorna för Rågsved och Vantör vara att förbättra skolan, miljön och Rågsveds centrum.

Det är resultatet av Vänsterpartiets initiativ "Fråga barnen", där barn och unga fick en lott mot att de gav förslag om förbättringar. Vinsterna var skänkta böcker, mjukdjur, leksaker och smycken.

Konkret tyckte barnen att mobbningen skulle stoppas, maten bli bättre och att det skulle vara mer idrott, språk och natur i skolan. Vi borde ha mer busstrafik och ta bort klotter, smuts och skräp. Med fler affärer, apotek, bibliotek och aktiviteter skulle centrum bli bättre. Hjälpa hemlösa ska vi också göra.

Svaren återspeglar barnens verklighet, i Rågsved, Vantör och i världen. I en rik stadsdel skulle säkert många svar bli annorlunda. Våra barn önskade sig världsfred, inga mera krig och hjälp till Haiti, men också billigare affärer, billigare hyresrätter, att barn kan få veckopeng och att alla borde få en cykel gratis!

Inga kommentarer: