tisdag 11 maj 2010

Personalprotester

Kylan börjar krypa ur kroppen efter cykelturen hem från stadsdelsnämndens öppna möte. Än är det långt till sommaren kan man konstatera. På frågetstunden var det fullsatt, något vi inte sett på länge. Sist var nog någon gång under borgerligt styre på den tid vi hade egen stadsdelsnämnd i Vantör.

Idag var det hemtjänstens personal som berättade hur de upplevde arbetsvillkoren och omsorgen om hemtjänstmottagarna sedan tidsmallarna skurits ner rejält, vilket oppositionen tagit upp i en skrivelse. Personalen orkar snart inte mer var budskapet. Liknande tongångar hördes från SKTF och SACO vars medlemmar inte är överens med ledningen om en ny organisation. Personalomsättning befaras. Skäl för fortsatt oro med andra ord om inte förvaltningen kan få fram en godtagbar lösning.

I grund och botten handlar det om att skattesänkningarna medfört att kostnaderna måste sänkas. Sedan förvaltningarna slogs samman har inte myndighetsutövningen inom barn och ungdom fungerat. Trots nya tjänster efter kraftig kritik från länsstyrelsen är situationen ännu instabil. De nya mallarna i hemtjänsten har också tillkommit på grund av budgetskäl. Nu har äldreomsorgen överskott, så det minsta man kan göra är att pengarna ska in i verksamheten och inte ligga som överskott i tertialrapporten.

Inga kommentarer: