tisdag 6 juli 2010

Vänstern visar vägen

Svalkade törsten med en päroncider 2,2 volymprocent som jag hittade i kylskåpet och upptäckte inte förrän sista klunkarna att jag därmed oavsiktligt bidragit till Kronprinsessparets Bröllopstiftelse som syftar till att "motverka utanförskap och främja god hälsa bland barn och ungdomar i Sverige."

Att hovet använder "utanförskap" i syftesbeskrivningen visar tydligt hur högerdominerad monarkin är, termen är introducerad av borgarna och det var ett av deras viktigaste vallöften att minska utanförskapet i Sverige. Det har de ju inte lyckats med, så jag förstår i och för sig att man tar draghjälp från monarkin.

Om Victoria och Daniel menade allvar med att främja god hälsa bland barn och ungdomar skulle de arbeta för ökad jämlikhet och avskaffa monarkin. För det har inte minst boken Jämlikhetsanden visat att det finns ett klart samband mellan stora inkomskillnader och graden av hälsa och välbefinnande.

Dessutom har betygskillnaderna ökat mellan barn till hög- och låginkomsttagare enligt en aktuell rapport från Lärarnas riksförbund. Det förment fria skolvalet har ökat klyftorna tillsammans med ett ökat antal friskolor, vilket är precis vad vi i vänsterpartiet har framfört i många års skoldebatt.

Så i grund och botten borde valet inte vara svårt för Victoria och Daniel, gå in i vänsterpartiet så kan ni göra något radikalt åt barns och ungas svårigheter!

Inga kommentarer: