lördag 27 augusti 2011

Heder åt Umeåpolitiker som tar en avgiftsfri skola på allvar

Tänk att något så positivt som att politiker tar på allvar att grundskolan ska vara avgiftsfri kan beskrivas så negativt, exempelvis i Aftonbladet men också i annan press.

Visst är det så att de flesta föräldrar har råd att skicka med barnen matsäck på idrottsdagen eller betala en avgift för skidutflykten, men alla föräldrar har inte råd. De som har försörjningsstöd har inte marginaler för extra utgifter. Eller de som hankar sig fram på låg sjukpenning,låg a-kassa eller låg lön.

Det är barn som drabbas när skolan tar ut avgifter eller föräldrar förutsätts packa matsäck. Barn som aldrig kan välja skidutflykt på idrottsdagen. Barn som inte får med sig matsäck för att det inte finns något att skicka med.

Matsäck kan ersättas med att skolmatsalen faktiskt ersätter lunchen med matpaket den dagen utflykten ska göras. Då får alla barn samma mat, ingen behöver skämmas för en mager matlåda eller låtsas att man inte är hungrig.

Föräldrar som är upprörda över att de inte längre får betala skidutflykten till sina barn i skolan kan bidra till alla barn får åka på skidutflykt genom att visa att de gärna betalar mera skatt och gärna vill att den skatten satsas på skolan.

Heder åt vänsterpartiet i Umeå som vågar ta alla barns parti!

Inga kommentarer: