tisdag 9 september 2014

Årstapaviljongen - Inte till salu!

Årstapavilongen är en mycket populär och kommunalt driven öppen dagverksamhet för äldre, inte minst på grund av den kompetenta personalen som verkligen brinner för sitt jobb och vill utveckla verksamheten i takt med hur äldres intressen och behov förändras. Det fick jag klart för mig idag på ett studiebesök tillsammans med V-Årstas Dario Mantino, Karin Rågsjö, andranamn på riksdagslistan och Torun Boucher, äldrenämnden och kandidat till kommunfullmöktige (idag ersättare). 

Vägg i vägg med Årstapaviljongen ligger Årsta vård- och omsorgsboende, som drivs av riskkapitalbolaget Kosmo. Så vår skylt "Inte till salu" pekar i den riktningen ... 

På Årstapaviljongen finns ett gym som är mäkta populärt hos pensionärerna, och som har potential för utökning med tanke på det stora intresset. Personalen hade intressanta tankar om utveckling, både innehållsmässigt, organisatoriskt och geografiskt. Ett tydligt uppdrag är att samverka med föreningslivet. I en positiv utvärderingsrapport som Stiftelsen Äldrecentrum gjorde för ett par år fanns förslag som kan vara viktiga att följa upp. Representanter för personalen kommer för övrigt på nästa öppna möte i stadsdelsnämnden och informerar, vilket jag ser fram emot! 

Inga kommentarer: