torsdag 25 september 2014

Första steget mot naturreservat i Rågsveds friområde!

Obeskrivligt lättad när vi vann valet i Stockholms kommun och ikväll på stadsdelsnämnden i Enskede-Årsta-Vantör kunde bestämma att uppsägningen av arrendeavtal med Fritidsträdgårdsföreningen Snösätra Södra utgår från dagordningen. Det var bland det första jag tänkte på dagen efter valet. Beslutet i stadsdelsnämnden skulle inte ha varit möjligt utan en rödgrön valseger och Rågsvedsbornas kärlek till friområdet. Och inte heller utan Kräpplagruppens idoga ideella arbete. För oss i vänsterpartiet Vantör har friområdet varit en viktig valfråga, och vårt förslag att bygga 630 hyreslägenheter längs Rågsveds alle ett strategiskt motförslag som har mött mycket positiv respons i valrörelsen.
Så kära läsare. Det blir alltså inte som Mittisöderort skriver i veckans tidning. Tack alla rödgröna väljare som såg till att vi får rödgrön majoritet i stadshuset, och som därmed kan börja förverkliga vår gemensamma uppfattning att Rågsveds friområde ska bli naturreservat. Det ligger en motion av Maria Hannäs (V) och Daniel Hellden (MP) i fullmäktige om saken. Jag ser det som vi i vänsterpartiet, socialdemokraterna och miljöpartiet tog första steget ikväll i stadsdelsnämnden. Nu är det upp till kamrater i centrala nämnder att göra sitt jobb. Och glöm inte att vi vill samarbeta med Huddinge kommun om ett mellankommunalt naturreservat som inkluderar Kynäsberget!

2 kommentarer:

m_sthlm sa...

Önskar att östra delen av Älvsjöskogen också får bli naturreservat likt den västra delen. Östra delen har ängar å vattendrag som inte finns på den västra. Vi som bor i hagsätra och Älvsjö, vill ha våra ängar kvar.

Mvh, Mats Nyström, Hagsätra.

Rosa sa...

Hej Mats. Jag hoppas också att vi ska kunna göra östra delen av Älvsjöskogen till naturreservat. Det ingår i vänsterpartiets lokala program för Vantör, så det jobbar vi för. Mvh Rosa