tisdag 10 februari 2009

Dags att sätta betyg

Har suttit halva kvällen och gått igenom verksamhetsberättelsen för Enskede-Årsta-Vantör, inför torsdagens nämnd. Tänkte delge några subjektiva axplock som jag tycker visar vilket betyg som bör ges åt den borgerliga majoritetens politik:

Personal
Andelen som har gått över till annan arbetsgivare vid upphandling är 71 procent medan det bara är 64 procent vid avknoppningar. SLUTSATS: Avknoppning är inte det personalen allra mest önskar sig av en attraktiv arbetsgivare.

Äldreomsorg
År 2007 var det 7 domar som gick nämnden emot, år 2008 var det 24. Jag som sitter i sociala delegationen vet att många av de domarna gällde äldre som ville bo på servicehus eller vård- och omsorgsboende, och som fick rätt efter överklagande. SLUTSATS: det är bra med överklagningsrätt, men tänk på de som inte orkar överklaga.

Flyktingar
Andelen flyktingar som är självförsörjande efter introduktionen har minskat sedan 2007 när Jobbtorgen infördes. Bara 35 procent är självförsörjande mot målet 50. SLUTSATS: Arbetsforum sydost fungerade bättre än Jobbtorg.

Förskola
15,6 procent av barngrupperna 4-5 år i förskolan har fler än 18 barn. 5,6 procent av barngrupperna 1-3 år i förskolan har fler än 14 barn. SLUTSATS: arbetet med att minska barngruppernas storlek har nedprioriterats.

Alkohol och droger
Totalkonsumtionen av alkohol har ökat med 0,48 liter för ungdomar i årskurs 9 och 2 på gymnasieskolan. Andelen ungdomar som har använt narkotika någon gång har ökat med 2 procent till 16 procent jämfört med år 2006. Allt enligt Stockholmsenkäten. SLUTSATS: Satsningarna på barn och ungdomar har inte varit tillräckliga.

PS det är bra att antalet barn som lever i familjer med ekonomiskt bistånd har minskat från 1250 till 1157. Tyvärr lär väl inte minskningen bestå under 2009.

Inga kommentarer: