lördag 7 februari 2009

Efter Ervallakroken

När vi delat klart Vänstern i Vantör i höghusen på Ervallakroken, där vi tidigare har gått och knackat dörr gick Sven-Åke och jag ner till Rågsveds centrum. Det kändes bra att kunna följa upp våra pratstunder med folk i husen med en vänstertidning som både tar upp lokala och centrala frågor. Det kändes också bra att kunna kombinera lördagsmotionen med något vänsternyttigt!

På kondiset unnade vi oss var sin välförtjänt semla med kaffe. Där kom vi i samspråk med en äldre judisk man, som berättade att han ofta fick riva ner affischer som hetsar mot judarna som folk. Något upprop var undertecknat med svenska kyrkan! Vi berättade om vänsterpartiets namninsamling mot mordbränderna i Högdalen (som polisen misstänker att nazister står bakom) och uppropet som kyrkan tagit på Sven-Åkes förslag.

Sven-Åke ska ta upp i kyrkorådet att svenska kyrkans namn används i judehetsande syfte. Den äldre mannen berättade att han polisanmält affischerna, liksom svenska kyrkan, för att få dem att agera när deras namn används i bruna ärenden.

Sen travade vi iväg till Vallhornsgatan, kom in i alla fyra höghusen trots portkod. Folk öppnade för oss, vi smet in när någon annan gick in, en port var öppen, svårare än så var det inte att komma in. Men vi såg väl snälla ut, och vi är snälla, för vi delar ju en bra vänstertidning alldeles gratis!

1 kommentar:

Unknown sa...

Kan nog vara på tiden att ni läser på.

http://m00nster.blogspot.com/2009/02/ett-fall-av-omvand-rasism_05.html

http://m00nster.blogspot.com/2009/02/ett-fall-av-omvand-rasism-del-2.html